Att inte få sova ordentligt…

Halloj Finingar,

Long time, no write…
Jag hoppas att ni haft en bra första advent & att ni inte känner alltför stor stress inför julen.

Det var ett tag sedan vi hördes & jag ser att mitt sista inlägg handlade om att sova som en prinsessa. Det är ju något som det dessvärre inte varit så mycket av sedan dess. Det var den natten, mot den 23e & sedan har jag haft 2 nätter till med BRA sömn. Å den ena av dessa två nätter med bra sömn var i fredags, efter att jag varit hos Dr Jan. Jag berättade om mina sömnproblem & han skrev ut Imovane, en insomningstablett till mig. Så i fredags kväll tog jag en tablett & fick sova i hela 6 (!!) timmar innan jag vaknade första gången. Så i lördags svävade jag som på små moln… kände mig nästan lite hög,

Men sen har jag sovit precis lika illa som innan… *morr* Å de sista dagarna har jag varit så ledsen för att jag inte får sova ordentligt. Jag har gråtit när jag vaknar, för jag känner mig som en urvriden trasa. Å jag har gråtit på dagarna för att jag har NOLL energi & NOLL ork att göra något. Enda gången jag gör något är när jag håller på att somna sittandes i soffan med min virkning. Då har jag plockat lite, mest för att inte somna under dagen… av ren rädsla för att förstöra nattsömnen ytterligare.

Å jag har nu provat allt, sova med öppet fönster, dämpa belysning & sänka volymen på TVn någon timme innan jag går & lägger mig. Stänga av TVn & skärmar helt en timme innan jag lägger mig… inget hjälper. Å jag tror att jag hamnat i en ond cirkel. Där ja g blir stressad när jag vaknar & känner mig tvingad att titta på klockan får att när morgonen kommer ha en hum om hur många timmars sömn jag faktiskt fått.

Jag hoppas att jag snart kommer tillrätta med problemet, för om jag inte får sova, får kropp & knopp inte vila & den tid för återhämtning som den behöver… & så snurrar hjulet på…

Jag måste åxå berätta för er om morgonens besök hos Dr Bo, som var riktigt positivt. Men för att detta inlägg inte skall bli alltför långt, så återkommer jag lite senare med det.

Kram på er

// Pernilla

Leave a reply