Det här med att sova dåligt….

… är fanken ingen kul historia!

Jag har ju sedan 4-5 veckor tillbaka sovit grymt dåligt. Det började 1-2 veckor efter att jag blivit sjukskriven.
Att somna är inget problem, det gör jag oftast inom 20 minuter från det att jag lagt mig.

Det är konsten att fortsätta sova, när man väl somnat som är mitt problem just nu.
trött nalle

I förrgår var jag extremt trött & gick & lade mig redan kl 22, satte snoozen på min ljudbok på 30 minuter, men har somnat innan de 30 minuterna har gått. Vaknade första gången strax efter midnatt, sedan vaknade jag vid 01.30, 03.50, 04.15, 06.10, 07.15, 08.45 & så kl 09.40. Å varje gång jag vaknar, så tar det en 15-20 minuter att komma till ro & somna om. Så i slutändan är det inte mycket sömn…

Men det är stressande att inte kunna sova ordentligt… uppe på detta, så vet ni ju sen förut att jag drömmer väldigt intensiva drömmar. Så jag vaknar utmattad av att inte ha sovit ordentligt & helt utschasad av känslan av att ha sprungit ett helt maraton i mina drömmar. Det gör att min, numera, förmiddagsprocedur med att vakna till & få i mig frukost tar en evinnerlig tid!

Har idag surfat runt en smula & hittade på Topphälsas hemsida en artikel om drömtydning, där det stod:
– När vi befinner oss i en stressad situation arbetar hjärnan mer aktivt, och vi tenderar att få mer actionfyllda drömmar, säger Torbjörn Åkerstedt, professor i psykologi & stressforskare.

Å ska jag tro på det, så är jag då fortfarande stressad… & måste försöka hitta ett sätt att hitta lugn inombords.
Jag sade till mig själv inför denna vecka att jag skall försöka ta en promenad varje dag… lång, kort, skitlång spelar ingen roll. Igår var jag ute & promenerade i regnet.. så skönt att känna regndroppar mot ansiktet. På något vis känns det ännu skönare när man kommer in från en prommis i regn…
Video från promenad (ni får klicka på länken för att se videon).

Sen måste jag bli duktigare på att ta hjälp av mindfulness, meditation &/eller yoga….

Kram på er

Leave a reply