Sova 11 tim/ natt & mitt samtal med Dr Bo…

Halloj Finingar,

Hoppas ni haft en härlig helg & en fantastisk måndag…
Jag hade en alldeles lagom helg, som avslutades med fars dags firande hos mamma & pappa. Robin hade match i söndags eftermiddag, så vi tittade tillsammans på den hemma hos mamma & pappa. Efter det så bjöd mamma & pappa, mig & Tessan på middag. Alltså jag tror inte att det finns något som slår mammas & pappas hemlagade mat!

Vid kl 22.30 bar det av hemåt & det blev en stund i soffan innan jag pallrade mig i säng…t
Å JISSES vad jag drömmer intensivt igen. Det går i 180 & händer en massa konstiga saker till höger & vänster i mina drömmar. I natt har jag dessutom vaknat 4 ggr, med ca 1½-2 timmars mellanrum. Å som vanligt de sist månaderna har jag svårt att somna om!
en liten vädjan

Jag lyckades i alla fall att skrapa ihop 11 timmars sömn både natten till igår & natten till idag. Detta om jag inte räknar med alla “vakna-mitt-i-natten-avbrott”, som inatt var värre än nånsin – tror jag vaknat 1 gång i timmen inatt! Å jag får nog ta det som ett tecken på att jag behöver vilan… Det var en av de saker jag & Dr Bo pratade om sist. Att det inte gör något om jag sover 11-12 timmar någon natt eller tre… jag måste tillåta mig själv att göra det. För uppenbarligen behöver jag det!

Jag som ställt klockan på ringning ca 8 timmar efter att jag gått & lagt mig… GAAALET! Men, från & med nu får det vara slut med det. Jag som ska bli snäll mot mig själv & lyssna på min kropp, kan ju inte ställa en väckarklocka när vila är det jag som mest behöver just nu. Efter att ha pratat med Dr Bo om det, så måste jag försöka tänka till…
Det är så lätt att ramla in i samma gamla skadliga hjulspår… som betyder att jag förr eller senare kommer att hamna här igen… något jag ABSOLUT INTE vill.

Vi pratade åxå lite mer om detta med att förlåta sig själv. Jag sa att det är så himla svårt… vissa saker & tankar kommer bara. Vare sig jag vill eller inte. Så han tyckte att jag skulle låta tankarna komma, men istället för att låta dem landa & döma mig, så kan jag tänka att “det där är gammalt”, gjort är gjort. Jag har valt att ta lärdom av allt dåligt i mitt förflutna, försöka se de positiva sidorna av det & sedan släppa taget. Här måste jag nog bli lite mer duktig på att använda meditation & mindfulness.
Jag hittade denna artikel hos Vardagspuls; Lugna din stressade hjärna. Skall försöka hitta en stund varje dag att praktisera detta för att se om det hjälper.

Å detta med att gå hemma…. jag har nu varit heltidssjukskriven i snart 6 veckor… & mina bra dagar vill jag ju till jobbet, jag vill göra allt jag gjorde förut. För jag inbillar mig att jag NU har orken. Dr Bo tittar på mig lite klurigt när jag berättar det & frågar mig vad jag känner mina dåliga dagar…
Eeeehhh, då orkar jag ju knappt ta hand om mig själv. Då ligger man ju som en död sill på soffan & bara gråter & gråter…
-OK, tycker du att du är stark nog att börja jobba, om vi utgår från dina dåliga dagar? frågar Dr Bo mig då.
-Näää… så klart inte. svarar jag.
-Nä, just det säger han då. Passa på att njuta av dina bra dagar & notera vad det är du orkat göra en bra dag. Se det som ett framsteg. Men du är nog inte redo att börja jobba… du måste inse att det kan komma att ta ett bra tag innan du är tillbaka. Du behöver hitta hobbies som ger dig avkoppling. Har du några sådana?
-Jo, jag gillar att baka & handarbeta, svarar jag lite trevande. Å så försöker jag promenera en del just nu. Det ska ju vara bra vid utmattningssyndrom…
-Nämen va skoj, svarar Dr Bo. Försök att ta upp handarbetet & bakningen igen. Å det finns inget bättre botemedel mot ångest & utmattningssyndrom än att motionera. Så försök att röra dig lite varje dag, så ska du se att dina ångestattacker snart kommer att minska avsevärt.

Så ovan är vad jag skall koncentrera mig på till vårt nästa möte den 29 november. Var faktiskt ute & promenerade 6,3 km igår. Å jag kände att jag hade lite stuns i benen… det var så skoj! Å när jag kom hem & såg att jag låg på ca 10,20 min per kilometer ville jag nästan slå kullerbyttor! Tidigare under sjukskrivningen har jag legat på ca 12 min/ km när jag promenerat.
Skall snart ge mig ut på ytterligare en prommis.. det är inte det mysigaste vädret… men den friska luften.. aaaahhh jag blir nästan religiös. 😀

Lämnar er med en bild från gårdagens promenad… från mina hoods, Norra Botkyrka… där man fläckvis faktiskt kan tro att man befinner sig ute i landsbygden.
promenad 15 novNi kan ju bortse från den galna blicken på fotografen.. hi hi hi hi

Kram på er

// Pernilla

Leave a reply