Tebax från helgens bakslag…

Halloj Finingar,

Det var några dagar sen sist…

Har oftast en bra dag, följt av ett par dåliga, men jag tänker inte ge mig. Som jag sagt förut, ska jag komma tebax, i min absolut bästa version. Pernilla 2.0 :-)

Sedan jag träffade Rehabcoachen, i torsdags, så har jag haft ett ordentligt bakslag… vilket inneburit att jag helt orkeslös legat i soffan hela fredagen & även hela helgen. I princip har jag inte gjort mer än att gå på toaletten & ätit mat. Annars har det sett ut som nedan:

under filten
Det har varit té eller kaffe i soffan under min filt…

Men igår tänkte jag att jag måste försöka kämpa mig ut, ut i friska luften, även om det är jobbigt. Så det blev en 4,9 km promenad. Å det var riktigt skönt att komma ut. Men jisses vilken huvudvärk jag fick när jag kom hem! Jag brukar få spänningshuvudvärk när jag tränat lite hårdare, men anar att det just nu kanske inte krävs mer än en promenad i “halvraskt” tempo för att den skall slå till. När jag kom hem duschade jag & började sen med en lättare middag i form av en omelett med lite ost i, till det en skivad chorizo & en enkel sallad med färsk spenat, gurka, tomat, paprika, lite fetaost & en halv tärnad avokado.
Käkade upp halva omeletten & hela min sallad… men började efter drygt 30 minuter att må fruktansvärt illa & kände hur magen knorrade. Så jag lade mig ner i soffan, men fick ganska raskt förflytta mig in på toaletten… (med facit i handen konstaterade jag att både grädden & osten i omeletten hade passerat utgångsdatum).
Jisses säger jag bara utan att gå in i detaljer. Det blev 3 sådana vändor in på toa till… & den tredje gången så satt jag där & kände mig så svag, var alldeles skakis & frussen… orkade inte röra en fena. Tänkte att jag får ringa efter pappa, så han får hämta mig, eller åtminstone hjälpa mig in i sängen med lite vätskeersättning!
Men till slut så bestämde jag mig bara… bära eller brista… jag reste mig, satte på mig min Onepiece & stapplade in i sängen.. Där slocknade jag kl 21.15! Men tro inte att jag fått sova!
Nää min nya vana trogen så vaknar jag efter 1½ timme… somnar om efter 10-15 min & vaknar ytterligare 1½ timme senare. Å så fortsätter det nästan på minuten, natten igenom.. Vilket gör att jag framåt morgontimmarna är som ett vrak!

Har en ny tid hos Dr Jan på fredag eftermiddag. Då ska jag ta upp detta med sömnen… vill inte ha sömntabletter… det är lite läskigt tycker jag… Kanske kan insomningstabletter hjälpa? Får fråga honom. Inatt skall jag prova att ta mina ångestdämpande tabletter för att se om det kan funka så jag får sova ordentligt.

Idag var jag i Globen med mamma. Hon skulle fotografera sina ögonbottnar & mäta trycket i sina ögon då hon haft lite problem med ögonen sedan i somras. Å när man skall fotografera sina ögonbottnar (som även vi diabetiker får göra) så får man droppar i ögonen som gör att pupillerna vidgas & man kan se så pass suddigt att man inte skall köra bil… så jag gjorde sällskap för att vara privatchaufför på hemvägen. Vi hade ett par mysiga timmar i Globen Shopping. En fika efter “ögonbottenfotograferingen” & sedan lite shopping innan vi vände hemåt.

Imorgon har jag inget planerat, men funderar lite löst på om jag skall promenera fram & tebax till ICA Maxi & handla lite ingredienser & så smått börja med julbak & julgodis. Gäller bara att tänka sig för vad man handlar, då det är ca 2 km enkel promenad & jag då bara har ryggsäcken att bära i. 😉 Har gjort misstaget MÅNGA gånger att jag handlat för mycket & käpat som en gnu för att få hem grejorna…

Nu skall jag göra mig redo för den andra perioden i hockeymatchen mellan Djurgården & Luleå.
Skoj från den första perioden: Micke Ahlén fick göra säsongens första mål!
Tråkigt från den första perioden: Luleås Christopher Mastomäki fick kliva av med axelskada. Hoppas innerligt att den inte var så allvarlig & att han hinner tebax in i matchen.Jo, räknar Christopher till en av mina hockeysöner då Robin spelat ihop med honom några år.

Kram på er

// Pernilla

 

 

Leave a reply